15 بهمن 1400 - 12:35 ق.ظ

شعار روز جهانی سرطان:

از شکاف ارائه خدمات درمانی بکاهیم

آمارهای جهانی نشان می‌دهد که در حال حاضر بیماری سرطان سالانه در سراسر دنیا جان دست‌کم ۱۰ میلیون نفر را می‌گیرد.

به گزارش یاقوت نیوز به نقل از ایسنا،

بنابر اعلام سایت رسمی “روز جهانی سرطان” همچنین پیش بینی می شود در صورتی که اقدامی به موقع در جهت مقابله با گسترش

این بیماری صورت نگیرد به گفته متخصصان تا سال ۲۰۳۰ میلادی آمار تلفات سالانه سرطان در دنیا به ۱۳ میلیون نفر خواهد رسید.

در حال حاضر متوسط مرگ سالانه ۱۰ میلیون بیمار مبتلا به سرطان در جهان از مجموع تلفات سه بیماری ایدز، مالاریا و سل نیز بیشتر است.

شعار امسال (۲۰۲۲) روز جهانی سرطان در راستای آگاهی‌رسانی در مورد نابرابری‌ها در ارائه خدمات و امکانات درمانی سرطان در سراسر جهان انتخاب شده است.

اتحادیه بین‌المللی کنترل سرطان موسوم به “یوآی‌سی‌سی” (UICC) برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ در اجلاس جهانی مبارزه با سرطان در پاریس، روز جهانی سرطان را تعیین و اعلام عمومی کرد.

بنابراین روز چهارم فوریه به‌ طور رسمی برای این مناسبت به تصویب رسید تا با هدف کمک به مردم برای درک بیشتر از سرطان و ترویج پژوهش در

زمینه پیشگیری و درمان این بیماری و همچنین افزایش آگاهی مردم و تشویق آن‌ها به مشارکت در کارزارهای مربوط به سرطان، مورد توجه هرچه بیشتر قرار گیرد.

امسال نیز روز جهانی سرطان با شعار “از شکاف ارائه خدمات درمانی بکاهیم” (Close the care gap) در تلاش است در مورد نابرابری در ارائه خدمات و امکانات درمانی و مراقبتی از بیماران مبتلا به سرطان در سراسر جهان آگاهی‌رسانی کند.

سرطان زمانی ایجاد می‌شود که تغییراتی در گروهی از سلول‌های طبیعی بدن به رشد غیرطبیعی و کنترل‌نشده‌ منجر شود و توده‌ای به نام تومور را به وجود ‌آورد.

توده‌های سرطانی می‌توانند گسترش یابند و سایر قسمت‌های بدن را هم درگیر کنند، مگر اینکه درمان شوند. در مورد همه سرطان‌ها به‌ جز لوسمی (سرطان خون) چنین است.

  • شایع‌ترین عوامل و علائم سرطان

عوامل به‌ وجودآورنده سرطان‌ مختلف اند و اگرچه عوامل تاثیرگذاری مانند سن و ژنتیک از کنترل ما خارج‌ هستند اما نکته مهم این است که

می‌توان با انتخاب صحیح بسیاری از رفتارها و سبک زندگی و رژیم غذایی درست، خطر ابتلا به سرطان را حدود یک سوم کاهش داد.

ترک سیگار و الکل، استفاده از ضدآفتاب، داشتن تحرک کافی، رژیم غذایی مناسب و دوری از اضافه‌وزن و چاقی، دوری از تشعشعات (اشعه ایکس و گاما، فرابنفش) و جدی گرفتن عفونت‌ها نکات مهمی‌ است که می‌توانیم برای مراقبت از سلامت خود، آن‌ها را رعایت کنیم.

توده‌ها یا تورم غیرمعمول، سرفه، تنگی‌نفس، مشکل در بلع، سرفه مداوم، تغییر فعالیت روده‌ (یبوست و اسهال یا دفع خون با مدفوع)، خونریزی غیرمنتظره،

کاهش وزن بی‌دلیل، درد و خستگی زیاد، کاهش اشتها و تعریق شبانه شدید، تغییر در خال‌های بدن (پوسته‌پوسته شدن یا خونریزی یا ترشح داشتن)

همه و همه علائم و نشانه‌های کلیدی سرطان‌ است که هر فردی باید به آن‌ها حساس باشد.

همچنین درمان سرطان به نوع آن، اندام درگیر با سرطان، بزرگی و گسترش آن و سلامت عمومی بدن بستگی دارد.

جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی، هورمون‌درمانی، ایمونوتراپی و ژن‌درمانی برخی از روش‌های درمان این بیماری‌ هستند.

کد خبر: 48376

منبع: ایسنا

برچسب ها: , , , , , ,

ارسال دیدگاه

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0