11 بهمن 1400 - 1:30 ب.ظ

مروری بر سریال های انقلابی سینما و تلویزیون

انقلاب شکوهمند اسلامی یکی از بزرگترین اتفاقات سیاسی اجتماعی تاریخ ایران محسوب می‌شود و آثاری نیز درباره نحوه وقوع آن ساخته شده است. با فرا رسیدن ایام اله دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی در این مطلب به مهم‌ترین سریال های انقلابی در سینما و تلویزیون پرداخته‌ایم.

  • میعاد در سپیده دم

«میعاد در سپیده‌دم» از سریال‌های خاطره‌انگیر انقلابی و در حقیقت اولین سریال با موضوع انقلاب اسلامی تلویزیون است.

این سریال جاسوسی انقلابی درباره یک مسلمان ایرانی ساکن خارج از کشور به نام الیاس است که در بحبوحه انقلاب وارد کشور می‌شود و

به همراه او یک جاسوس اسرائیلی خرابکار هم به صورت مخفی به ایران می‌آید.

درگیری بین این دو نفر و تلاش برای نقش بر آب کردن اهداف یکدیگر از جذابیت‌های معمایی این سریال محسوب می‌شد.

  • از نفس افتاده

«از نفس افتاده» یکی از شاخص ترین سریال های انقلابی شبکه یک محسوب می‌شود که روایتگر دو جوان به نام‌های آرش و شیده است که پس از سال‌ها همدیگر را در موقعیتی سخت و دشوار پیدا می‌کنند.

آرش و شیده دوستان دوران کودکی هستند که خاطرات زیادی از کودکی و نوجوانی دارند، اما پس از چندین سال دوری و جدایی و بی‌خبری، در بحبوحه انقلاب اسلامی مجبور می‌شوند مقابل هم قرار بگیرند.

آرش مامور ساواک است و دستور گرفته تا دختری خرابکار به نام شیده را دستگیر کند، اما آرش در انجام این کار ناتوان است و نمی‌تواند چشمش را بر روی عشق بی‌پایانش به شیده ببندد.

  • ارمغان تاریکی

سریال «ارمغان تاریکی» اولین سریال از سه‌گانه تاریخی انقلابی جلیل سامان است که از شبکه سوم سیما به روی آنتن رفت.

این سریال درباره تعدادی از اعضای سازمان مجاهدین خلق و درگیری درون سازمانی آنها با یکدیگر در نخستین ماه‌های پس از انقلاب اسلامی سال 57 است.

سامان در ادامه «ارمغان تاریکی»، سریال «پروانه» را در سال 92 و «نفس» را در سال 96 ساخت تا سه‌گانه‌اش درباره جزئیات فعالیت‌های سازمان مجاهدین خلق کامل شود.

  • پروانه

«پروانه» در ادامه «ارمغان تاریکی» است، اما چند سال قبل‌تر از آن یعنی اواخر دهه پنجاه را روایت می‌کند و داستان پسر جوانی است که به همراه تعدادی مبارز آرمان‌هایش را در گرو تحقق اندیشه‌های سازمان مجاهدین خلق جستجو می‌کند.

این سریال اولین حضور جدی و حرفه‌ای سارا بهرامی در تلویزیون بود که سبب شد بسیار دیده شود و پله‌های موفقیت را سریع‌تر طی کند.

همچنین با این سریال برای اولین بار در صدا و سیمای ایران ترانه‌های خوانندگانی چون ستار، فرهاد مهراد و فریدون فروغی برای اولین بار بطور کامل از آنتن تلویزیون پخش شد و واکنش‌هایی را هم در پی داشت.

«نفس» سومین سریال جلیل سامان درباره سازمان مجاهدین خلق است. دختری به نام ناهید با پسری که عضو سازمان مجاهدین خلق است آشنا می‌شود.

او که در تلاش برای پی بردن به حقایقی در زندگی خود است، با فاش شدن رازهایی حوادث سخت و هولناکی را پیش روی خود می‌بیند.

جلیل سامان بعد از «نفس»، سراغ ساخت سریالی طنز درباره دوران انقلاب رفت و نوروز سال گذشته با «زیرخاکی» مهمان خانه‌های مردم بود.

  • کیمیا

مجموعه «کیمیا» که با 110 قسمت طولانی‌ترین سریال غیرطنز تلویزیون ایران به حساب می‌آید، روایتگر زندگی دختری به نام کیمیا پارسا و خانواده‌اش در روزهای قبل از انقلاب تا دوران جنگ است.

پدر کیمیا یک فرد نظامی است و پس از نقل مکان به تهران در اوج اعتراضات انقلابی مردم، سعی می‌کند به کمک یکی از دوستان خانوادگی دورشان در ساواک (شهرام کامفر) استعفا دهد تا بیش از این مقابل مردم شهرش و کشورش نباشد.

اما این همه داستان نیست و تازه شروع ماجراهای تلخ و سختی است که گریبان خانواده پارسا را می‌گیرد.

این سریال در هنگام پخش به دلیل شروع خوب و داستان جذابش از حوادث انقلاب اسلامی سال 57، با استقبال بسیار زیاد مخاطبان رو به رو شد، اما هرچه جلوتر رفت با اتفاقات غیرمنطقی در طول داستان، گاف‌های مختلف از نظر طراحی صحنه و روایت دوران میانسالی کیمیا، رفته رفته کیفیت خود را از دست داد و به سریالی ضعیف تبدیل شد.

 

کد خبر: 48157

منبع: سرویس فرهنگی

برچسب ها: , , , , , , ,

ارسال دیدگاه

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0