معاون سیاسی و امنیتی استانداری اصفهان:
در انتخابات باید گام به گام با قانون پیش برویم
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: فرمانداران موظف و مکلف هستند تا قانون انتخابات را اجرایی و بر اجرای آن پافشاری کنند، در فرایند انتخابات مصلحت اندیشی کار فرمانداران نیست، بلکه شرعاً و قانوناً موظف هستند قانون را اجرایی کنند.

یاقوت نیوز؛ مهرداد زینلی
در زیر گفت و گوی خبرنگار ما با محمدرضا جانثاری را از نظر می گذرانید:
***انتخابات پیش رو، اولین انتخاباتی است که دولت سیزدهم برگزار می کند، برای این فرایند بزرگ سیاسی چه برنامه ریزی هایی صورت گرفته است؟
نگاه و تلاش دولت عدالت مداری، دوری از اشرافی گری، مستضعف نوازی، مردمداری و مردمی بودن است. این نگاه در ارتباط چهره به چهره و مستمر فرمانداران با مردم نمایان است اما این همراهی و همقدمی با مردم برجسته نمیشود، در صورتی که باید این همراهی هنرمندانه برای مردم بازگو شود.
***آیا مردم هم این نگاه را درک کرده اند؟
باید این تغییر نگاه در صحبتها و سخنرانیهای مدیران و فرمانداران برای مردم تشریح شود، تغییر نگاه جزو خدمات بزرگ دولت است و باید به خوبی مورد توجه قرار بگیرد.
اگر با روش گذشته پیش میرفتیم ممکن بود به جایی برسیم که حتی یک بخشدار هم نخواهد با مردم صحبت کند اما در این دولت، رییس جمهور در صحنه و در میدان است، به جمعهای مردمی وارد میشود و از نزدیک و بدون واسطه با مردم صحبت و امورات را پیگیری میکند.خدمات دولت باید با بیان شرایط و وضعیت کشور و جهان در هفته دولت برای مردم تشریح شود. بهترین مقایسه، بیان شرایط فعلی ایران اسلامی با بیرون از مرزها است.
***برای این منظور باید مصادیق بیان شود، آیا مصادیقی دارید در این زمینه؟
در دولت ترکیه گفتند کودتایی در حال برنامهریزی است، پس از این خبر صدها نفر بازداشت و از کار برکنار شدند اما فتنه بزرگی مانند سال گذشته در کشور ما به پا شد اما با رأفت نظام، بسیاری از بازداشت شدگان بخشیده و آزاد شدند.این بخشش به این دلیل اتفاق افتاد که طرف حساب ما مردم نیستند بلکه استکبار است. در برابر اشتباهات معدود افرادی گذشت و بخشش وجود دارد اما در برابر دشمن و استکبار ذرهای کوتاه نخواهیم آمد و این را اسلام به ما آموخته است. محبت و خضوع نسبت به مردم و اینکه مسؤول خود را خادم مردم بداند سیره امیرالمومنین (ع) و الگوی ما است.
***این موارد جز کدام دسته از مولفه های قدرت دسته بندی می شود؟
این موارد جزو دستاوردهای نرم نظام جمهوری اسلامی و دولت سیزدهم است که باید همراه با اقدامات سختافزاری برای مردم تشریح شود.
اگر به این موارد نپردازیم دشمن اقدامات را برعکس جلوه میدهد، جهاد تبیین مسئله بسیار جدی است و نباید فراموش شود، لذا در هفته دولت مسؤولان میان مردم حضور داشته باشند و با بیانی رسا اقدامات و دستاوردهای نظام و دولت را برای مردم عنوان کنند و نظرات مردم نیز شنیده شود.
***بر اساس قانون، انتخابات سال جاری تغییراتی با دیگر انتخابات ها دارد، استان چقدر برای این تغییرات آمادگی داشت؟
با ابلاغ اصلاحیه قانون انتخابات، فرایند برگزاری انتخابات زودتر از دورههای گذشته آغاز شد. فرایند پیش ثبتنام با استقبال بسیار خوبی انجام شد که نشان از امیدواری ورود متقاضیان به حضور در مجلس شورای اسلامی دارد.
ستاد انتخابات استان از ابتدای سال (اردیبهشت ماه) به صورت رسمی برگزار شد و کارگروههای مرتبط با انتخابات در شهرستانها شکل گرفت. ضمن تشکیل کمیتههای مرتبط، جلسات هیأتهای اندیشهورزی نیز برای تقویت مشارکت مردم در انتخابات به صورت مستمر برگزار میشود.
تلاش ما این است تا هیچگونه خللی در اجرای انتخابات وجود نداشته باشد، شعب مشخص، زیرساختهای مورد نیاز شعب نیز در حال بررسی است.
جان نثاری گفت: فرمانداران بایستی برای تشکیل هیأتهای اجرایی آمادگی داشته باشند و به ترتیب اولویت و براساس تقویم انتخابات، امور را اجرایی کنند.
***در این میان مردم نقش اصلی را بازی می کنند، اگر مردم ناراضی باشند، این نقش به خوبی ایفا نمی شود، برای این مشکل چه تمهیدی دارید؟
بله، البته نه فقط برای انتخابات که در تمام دوره ها بایدمشکلات مردم به خوبی و با جزئیات شنیده شود و اگر چالشی وجود دارد برای مردم تشریح شود تا از نارضایتیهای مردمی شاهد ظهور پدیدهای در استان نباشیم. تکلیف ذائل شدنی نیست و طبق منویات مقام معظم رهبری مکلف هستیم انتخابات را ذیل چهار راهبرد (امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت) برگزار کنیم. از این رو اگر سلامت انتخابات یکی از ارکان چهارگانهای است که مقام معظم رهبری بر ما تکلیف کردند،ضروری است که براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و اجرای مرّ قانون به وظایف مان عمل کنیم زیرا قطعا یوم الحساب در خصوص این چهار رکن در برگزاری انتخابات از همه ما پرسش میشود.
***در فرایند برگزاری وظیفه مجریان چیست؟
فرمانداران بعنوان رؤسای هیأتهای اجرایی انتخابات وظیفه دارند سلامت انتخابات را به طور کامل تضمین، مرّ قانون را اجرا و عدالت را برقرار کنند.
اگر قرار است تبلیغات زودهنگام مورد رصد قرار بگیرد برای همه رصد شود. فرمانداران موظف و مکلف هستند تا قانون انتخابات را اجرایی و بر اجرای آن پافشاری کنند، در فرایند انتخابات مصلحت اندیشی کار فرمانداران نیست، بلکه شرعاً و قانوناً موظف هستند قانون را اجرایی کنند.
فرمانداران نباید برای خوشآمد دیگران کاری انجام دهند، بلکه تنها وظایف قانونی و رضایت خداوند را در نظر بگیرند.
نویسنده: : مهرداد زینلی
منبع: یاقوت نیوز
ارسال دیدگاه
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد